L-test i Karlsborg

april 8, 2013

Vi fick möjligheten att göra ett L-test i Karlsborg och det ville vi såklart! Iofs så frågade jag inte Qvittra, det fick bli en glad överraskning :) Annelie & Yerda hängde med som sällskap och vi drog på en kort roadtrip mitt i veckan.

Det var väldigt många och trevliga poliser på förläggningen, en hel del snygga också, det är himla trevligt där…

Vi hade starttid kl. 13 och vi hann äta långfrukost på Nymans café, gå en promenad och även städa ur rummet innan det var vår tur, så vi var på plats i god tid.

Jag beskriver inte varenda moment i detalj utan här kommer en kortfattad summering:

Qvittra gjorde ett bra test, hon höll ihop hela tiden och gick inte upp i stress. Hon var duktig i miljömomenten och jobbade på bra i sökövningarna. Hennes brister var att hon var för reserverad/ointresserad av människor och att hon inte var tillräckligt modig. Hon lagrade på sig negativa minnesbilder under testets gång och löste mycket genom kamplek. Den positiva kritiken var att vi har en väldigt fin relation och att hon har en stor arbetsvilja. Hon är samarbetsvillig och stabil men inte rätt hund att ta med på fotbollsmatch och hålla ordning på huliganer. Inte lämplig att provas som polis- eller väktarhund. Men duger alldeles perfekt som brukshund.

Det var roligt att få ha gjort ett L-test så jag vet hur det går till. En del moment tyckte jag var ganska tuffa och det högg lite i matte-hjärtat när Qvittra skulle utsättas, men mellan varven såg hon ut att ha ganska kul. Jag fnissade lite när hon i farten smakade på läktarens stålbalk.

Jag lärde mig mer om ”vad som finns bakom kryssen” i protokollet och nu känner jag mig ganska säker på vad jag har för typ av hund, hon väljer att backa ifrån istället för att springa fram och bita, det passar mig alldeles utmärkt.

Nu ska hon få vara en helt vanlig sporthund och jag har (i ett svagt ögonblick) lovat att vi ska sätta igång med träningen på allvar nu! Ska peppa mig och läsa träningstips, sen så! Om bara snön försvinner…

 

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu