Mera sakta-gående

april 23, 2013

Jag måste väl skriva några rader om hur det har gått med sakta-träningen efter katastrofen… Jo, faktiskt så har vi nystat ut några saker. Ibland så blir det så lätt när man förstår lite mer… Jag fick hjälp att tänka ska jag villigt erkänna.

Jag har tidigare lagt ut bollar som hjälp med riktning, framåtdrift och belöning. Det har resulterat i att det går väldigt fort fram till den där bollen och därmed en hel del tjat från mig. Alltså blir det för mycket drag med boll. Så då tog jag bort dem! Då blev det inte alls så mycket drag framåt utan mer frågande bakåt, dvs Qvittra börjar undra hur sur jag är. Jag behöver inte vara ett dugg sur men så frågar hon elva gånger till – och då blir jag ju sur! Det ger ju en massa stopp och vändingar på sträckan och jag får pressa på henne framåt. Allt däremellan har jag provat och det mesta har slutat med att jag blir sur… Man får lära sig ett och annat om sig själv – min pedagogiska ådra i delmomentet sakta-gående är mycket, mycket liten…

Så vad blev det nu då…? Jo, något så avancerat som att använda godis istället för bollar! Herregud, det var alldeles för enkelt för att jag skulle kunna tänka ut det själv. Jag har funderat på nosduttar, plattformar, targets, kasta boll framför och bakom, ge godis under själva sakta-gåendet – men aldrig att lägga ut godis som hon får gå emot. Qvittra är inte så intresserad av godis under träning så jag använder det ganska lite, därför hade tanken inte slagit mig! Nu har vi provat det flera gånger på korta och långa sträckor och nu börjar jag få hopp om att det faktiskt kommer att fungera!

Så tack för hjälpen!!

One Response to “Mera sakta-gående”

  1. Ja vi kör ju bara godis på detta moment och just nu på allt inom lydnad. Slapp hennes vallningar av mig och finns ingen boll med ut på plan så går det ju inte heller att välja bollen före godis. Hepp!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu