Sommar!!

juni 26, 2013

Det är pyssligt att hinna med allt man vill göra under sommaren. Tack och lov för långa, ljusa kvällar!

Vi har tränat en hel del sök och lagt in ett extra sökpass på en vardagkväll i veckan. Qvittra går ganska bra i söket men blir väldigt påverkad när det är varmt. Note to self: INTE tävla sök i maj och juni… Höst är nog mer hennes grej. Senaste träningen så blev det lite vilda västern, det blir lätt så med Qvittra som är bombsäker på hur det hela ska gå till.

Jag brukar alltid ställa/lägga henne några meter från starten på stigen för att ”kolla på banan”, när jag sen kallar in henne brukar hon komma in snyggt vid sidan men den här gången lubbade hon förbi mig och ställde upp sig för att skickas längre in på stigen. Hon har koll, lilla hjärtat. Sen fortsatte träningen ungefär i den stilen. Men det är bara att garva åt, hon har kul och jobbar på bra.

Vi har även hunnit spåra en del och där har hon överraskat positivt! Hon är riktigt duktig i spåret men behöver mycket mer träning och många fler spår i bagaget. Nu har jag spårkompisar igen och det är ju buskul att gå någon annans spår än mina!

För egen del så kan jag nu skryta med titeln ”SKB-instruktör” :) . Äntligen har jag blivit examinerad med vårt framåtsändande. Det dög till slut…

Qvittra har oxå fått en titel, numera KORAD. Det var spännande att göra ett tredje mentaltest. Hon har lärt sig på vägen, kan man säga. Det var många oväntade reaktioner. För tredje gången i hennes liv så dök den där jävla overallen upp igen! Den här gången fick den faktiskt känna på malletänderna, även kälken fick sig en liten omgång. Det hade jag inte förväntat mig. Qvittra befann sig i ett tillstånd av skräckblandad förtjusning tror jag. Hon struttade runt och skällde på det mesta, nu när hon fick chansen och ingen sa åt henne.

Midsommar har firats tillsammans med familjen Kjörsvik och vi hade en riktigt härlig dag! Jag är även hundvakt åt kusinen Alba så det blev många hundar att hålla reda på och skiftbyten mellan hundarna så alla ficka vara med.

Vi försöker oxå hinna med att komma ut och jogga. Igår var det första turen med två hundar. Det gick bra men Alba hade med sig ungefär 10 fästingar hem. Det blev ju mindre trevligt…

Draghund - slak lina...?

Draghund – slak lina…?

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu