Tävlat högre klass spår

augusti 7, 2013

Nu är det gjort!

Första tävlingen i högre klass spår är avklarad. Det var 4/8 på Knivsta BK. En mycket trevlig klubb och hade arrangerat tävlingen bra.

Jag hade bestämt mig i förväg för att avstå platsliggningen eftersom vi har ett ”projekt” (eller kampanj) på det momentet. Qvittra är inte skottberörd men i situationen med platsliggning så har en del dåliga erfarenheter satt sina spår och hon vill inte ligga kvar det smälls.

Vi startade med spåren och jag drog nr 4. Det var första gången jag gjorde ett spårupptag i en ruta under såna omständigheter och självklart gjorde jag inte nåt rätt. Men tack och lov för att Qvittra kan lite skit :) När vi väl fick träff på spåret och drog iväg så var det tyvärr bakspår. Bara att vända om… Men sen gick det faktiskt riktigt bra! Det var en del terrängskiften, bergsknallar och jäkla massa ormbunkar i spåret men Qvittra grejade det! Vi fick med oss 6 pinnar + slut. Jag hade några nära-döden-upplevelser där bak i linan, så nu måste ankaret skärpa till sig och få upp flåset!

Betyg upptag: 6,25

Betyg spår: 9

Tillbaka till Knivsta BK för nästa moment som var Uppletande av föremål. Det var en fin ruta med ganska bra sikt. Qvittra gör ett grymt bra uppletande och får in 3 föremål på 1,08 min!!

Betyg uppletande: 10

Betyg Platsliggning: 0 (surt att avstå för det var bara två hundar som deltog…)

Åsså var det lydnaden kvar…

Betyg Fritt följ: 8,75. Fick några kommentarer om snett sättande och lite vid i höger om och helt om.

Betyg ink. m. ställande: 6,25. Det lilla kräket stannade inte! Så jag drog i  med ett DK innan TL hann kommendera igen.

Betyg Framåtsändande: 8,75.  (9-8,5) Fy fan vad bra det var!! Jag var superstolt. Men fick nerdrag för lite långsam inkallning och ”gummisnodd”. Oavsett lite nerdrag så var det ett grymt bra framåtsändande. Sen håller jag självklart inte med domarna i deras kommentarer för på filmen syns ingen tendens till gummisnodd, men domaren dömer och det är bara att tugga i sig…

Betyg Kryp: 8,5. Lite hög bak.

Betyg Skall: 10 :)

Betyg Apportering av tungt föremål: 6. Tjuvstart! Qvittra har aldrig tjuvat i apporteringen åsså gör hon det nu… Väl valt tillfälle… Sen var avlämningen ganska osnygg.

Betyg Hopp: 8. Det obligatoriska ”skäll-en-gång-på-tävling-skallet” kostade i betyg…

Betygen är från SBK tävling, dvs snittet.

Det saknades bara några ynka poäng till uppflytt trots en nolla på platsliggningen… Men det var bra!

Länk till film på lydnaden: Qvittra. Lydnad högre klass spår. Knivsta BK 4-aug-2013

 

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu