Deltagit i bruksprov, 15 september 2013, Järfälla BK

september 16, 2013

Så kan man säga när det inte gått så bra med tävlandet :)

Vi gjorde ett nytt försök i högre klass igen. Denna gång på Järfälla BK. Det var samling med lottning i Bro, jag drog startnr 7. Sen iväg till spåren som fanns i ett stort skogsområdet som heter Rösa Ring. Det blev lite väntan, inte längre än vanligt antar jag, men det kändes ju länge eftersom man är lite nervös… Sen var det vår tur. Vår rutan låg en bit in i skogen från en skogsväg, så jag fick en bra överblick på väg emot den. Denna gång hade jag planerat att göra lite annorlunda vid påsläppet, dvs gå emot rutan och bara låta henne flyta ut. Sagt och gjort men ibland går det inte som planerat… Qvittra flyter ut ett par meter och sen börjar hon vimsa åt alla olika håll och vet inte alls vad hon håller på med. Inte så konstigt kanske eftersom vi inte har tränat på sånt här… Efter en stund så hittar hon spåret och vi drar iväg… -”Bakspår, tillbaka till rutan…” Då har jag redan hunnit ca 10 meter ur rutan och hunnit tänka ”Ja! Där satt den!” Och sen fick vi vända… Struligt där också och jag var helt säker på att Qvittra inte hade nåt spår för hon drog sig mot högra hörnet och jag tyckte att spåret skulle gå på ett annat ställe, men det var bara att åka med… För hon hade ju rätt!

Betyg upptag: 6 – 6

Sen gick spåret i en båge så jag kom bakom rutan och under ca 200 meter så kändes det vingligt och att Qvittra inte riktigt fått fäste. Men jag fortsatte att åka med, kan ju inte göra så mycket… Började ana att vi missat första pinnen och börjar bli lite sur… Sen ser jag ett hus ganska nära där vi spårar, börjar ana oråd… Men så vips: en pinne!! Ok, då kör vi!! Blev genast på bättre humör och peppade Qvittra allt vad jag kunde, sen fortsatte vi och hittade några pinnar till, vid två tillfällen så slog Qvittra för nåt i spåret, -”är det pinne?” Sa jag alldeles överlycklig, men så plockar hon upp ett nystan av röda papperssnitslar… Två gånger plockade hon snitslar och två gånger hann jag bli överlycklig att hon (trodde jag) hade hittat pinne. Sen helt plötsligt dyker hon ner i marken och plockar upp den långa pinnen. Visserligen jättebra att hon hittat den, men vi hade bara 4 apporter… Tyckte att det hade gått ganska fort och vi hade gått runt på 19 minuter.

Betyg spår: 7-7

Eftersom vi hade för få apporter så bestämde jag mig för att vi bryter med är med på uppletande eftersom det var på samma ställe som spåren. Efteråt fick jag veta att när jag höll på i upptagsrutan så kom det två tanter bakom oss som hade kommit genom skogen från huset där vi hittade första apporten. De hade förmodligen delvis gått i spåret och i närheten av spåret, vet inte om det var därför det kändes som om Qvittra inte riktigt fått fäste om hon ville kolla av flera spår som låg nära varandra. Ja, eller nåt…

Rutan var jättefin, helt öppen och bra utmärkt i alla hörnen. Men längst ut i rutan så var det ett uppåtlut som såg ut som en vägg! Jag undrade om Qvittra skulle gå upp där eller tycka att det tog stopp. Jag går hela baslinjen med Qvittra och hon vindar in i rutan, toppen! Så skickar jag henne – svisch iväg – upp för ”väggen” och ut ur rutan… Det har inte hänt förr att hon sprungit ur rutan i bak-kant! Så jag ropade på henne och som tur var så kom hon snabbt tillbaka. Det var en springvänlig rutan men efter den svängen så höll hon sig i rutan och hittade alla tre föremålen på några minuter.

Betyg: 6-8. Båda domarna drog för spring och tugg, men det skilde två enheter mellan dem.

Nu tar vi paus från högre klass ett tag och måste lägga krut på det som inte fungerat. Främst platsliggningen, spårupptaget och hitta flera spårapporter. Sen gör vi ett nytt försök :)

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu