Lydnadsträning i ”ny” hall

december 4, 2013

I lördags var jag och Qvittra hejarklack åt Annelie och Yerda som tävlade lyd.kl. I på Lucia Cup på ÖBK. Självklart gick det alldeles utmärkt och de knep 1:a pris och plats på pallen.

Qvittra kollade noggrant in de startande och var ganska sugen på att få gå in planen själv :)

Kollar läget

Kollar läget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har även haft lyxen att träna inomhus i en ny hall, en verkstadshall på Annelies jobb, det är lite annorlunda att träna inomhus så jag får verkligen tänka till hur jag ska lägga upp träningen. Men det har blivit så himlans bra! Eftersom det är lite halt på golvet, begränsat utrymme och Yerda tränas samtidigt så har jag inte använt leksak som belöning utan enbart godis. Kommandona blir låga och tysta och Qvittra tänker så det knakar! Hon klurar och gör sitt bästa för att förstå vad jag menar (jag kanske är lite otydlig ibland) men om jag väntar ut henne litegrann så löser hon uppgiften och blir skitglad över godisbiten!

Där har vi även passat på att börja träna platsliggning när jag försvinner så jag har smugit in bakom en lastbil så jag fortfarande kan se Qvittra och hon ligger kvar så fint. Efter ca 1 timmes träning så är hundarna flåsiga och trötta i huvudet.

Så här trött blir man!

Så här trött blir man!

Leave a Reply




Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu